Blogia
lamemoria

EL CTFC ACULL L’EXPOSICIÓ “DONES DE CIÈNCIA”

EL CTFC ACULL L’EXPOSICIÓ “DONES DE CIÈNCIA”


Fins el 10 de desembre es podrà visitar al vestíbul del CTFC, els dies laborables, de les 16 a les 19 h

 

El CTFC acull l’exposició itinerant organitzada per l’Institut Català de les Dones, que porta per títol Dones de Ciència. L’exposició, que s’ha portat a Solsona amb la col·laboració del Comissionat per a Universitats i Recerca,  vol donar a conèixer les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques dels Països catalans, que des de diferents àmbits, van ser pioneres en el camí de la integració al món científic.

En 12 plafons, es recull la tasca de metgesses, físiques, naturalistes, matemàtiques, etc., que van lluitar per incorporar-se a la universitat i al món de la recerca en uns anys on no era habitual la presència de les dones en aquests camps.

De fet, una d’elles, Maria Elena Masera, va ser la primera dona de l’Estat espanyol a trepitjar les aules de la Facultat de Medicina com a estudiant, l’any 1872. Va haver de demanar permís especial per poder-se examinar, permís que va tardar tres anys a obtenir.


Aquest projecte ha estat coordinat pel Rural Living Lab Pirineus i el  Punt TIC del Solsonès dins del projecte "Consciència Rural".

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

0 comentarios

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres